حجت الاسلام رحیم قربانی معاون پژوهشی جامعه المصطفی العالمیه تبریز، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تبریز، با اشاره به همکاری نهادهای حوزوی و دانشگاهی در برگزاری این همایش بین المللی، تصریح کرد: همایش بین المللی «فقه گردشگری» از 30 آبان تا دوم آذرماه با حضور میهمانان داخلی و خارجی به همت جامعه المصطفی العالمیه واحد تبریز و با همکاری مراکز علمی و نهادهای دولتی و مردمی تبریز از جمله دانشگاه های سراسری تبریز، آزاد اسلامی تبریز، هنر اسلامی تبریز و علم و فرهنگ در تبریز برگزار می شود.
وی افزود: این همایش به عنوان یکی از برنامه های رخداد بین المللی تبریز 2018 برگزار می شود و ستاد تبریز2018 و شهرداری تبریز نیز به عنوان یکی از مهمترین و مؤثرترین نهادهای مشارکت کننده در این همایش، مشارکت خواهد داشت.
حجت الاسلام قربانی با اشاره به اهداف این همایش تصریح کرد: این همایش به بررسی و واکاوی ابعاد مختلف فقهی و حقوقی مسائل گردشگری می پردازد تا بتواند راهکارهای صحیح علمی و اجرایی برای رفع موانع موجود در گردشگری برسد.
معاون پژوهشی جامعه المصطفی العالمیه تبریز افزود: گردشگری باید طبق شریعت و قانون چنان تسهیل شود که صنعت گردشگری در ایران و کشورهای اسلامی به عنوان عاملی برای تقویت فرهنگ و تمدن اسلامی تبدیل شود.
حجتالاسلام قربانی همچنین ماهیت شناسی و مبانی فقه گردشگری(شامل: مفهوم شناسی، اصطلاح شناسی، مسئله شناسی و موضوع شناسی، تاریخچه، مبانی نظری، نظریات و فرضیات، روش شناسی)، جایگاه گردشگری در آموزههای دینی(شامل: ابواب فقهی و نحلههای آن، مستندات متون دینی، اخالق و آداب اجتماعی)، ابعاد و قلمرو فقه گردشگری در حوزهها و انواع گردشگری (شامل: حوزه¬های اجتماعی، تاریخی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، حقوقی، هنری، آثار تاریخی و باستانی و انواع مختلف گردشگری) را از جمله محورهای این همایش برشمرد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: فقه گردشگری شهر اسلامی و حقوق گردشگران، جایگاه گردشگری در نظام اداری حقوقی ایران، تبریز و الگوی شهر مطلوب اسلامی به عنوان مسائل و مباحث مهم مربوط به حوزه گردشگری از دیگر محورهای این همایش بین المللی است.
معاون پژوهش جامعة المصطفی واحد تبریز با اشاره به این که امتیازات مناسب علمی آثار برگزیده همایش به ویژه آی اس سی انگیزه و زمینه خوبی برای مشارکت علمی طلاب و دانشجویان است، افزود: این همایش زمینه خوبی است تا طلاب و دانشجویان یافته های علمی مستند و تحلیلی و توصیفی خود در این حوزه ها را به عنوان منشور علمی در مجامع علمی معتبر دنیا در داخل و خارج مطرح کنند.
وی تاکید کرد: انتشار آثار برگزیده همایش در نشریات معتبر علمی به صورت ویژه نامه همایش با امتیاز علمی تخصصی، علمی ترویجی، و علمی پژوهشی یکی دیگر از امتیازات این همایش خواهد بود.
نظر شما